Volledig scherm
De vernieuwde gevel van Italiaans restaurant La Bocca Grande aan de Kerkstraat in Helmond. © Simon Rood

Nieuw Italiaans restaurant in Helmond heet 'De Grauwte Smoel'

HELMOND - Een knipoog naar Helmond, noemt uitbater Hugo Molleman de naam van zijn nieuwe restaurant. Aan de Kerkstraat opent binnenkort La Bocca Grande. Dat is Italiaans voor 'de grote trek' of 'de grote mond'.

„Op zijn Helmonds is dat grauwte smoel”, aldus Molleman. „Dat vonden we wel passen.” Vrijdag 13 juli begint het restaurant met proefdraaien, de officiële opening volgt later. Achter 'La Bocca' wordt nog druk gebouwd aan grand café De Vijfhoeck, ook van Molleman. Deze zaak aan de Kamstraat opent in de loop van september.

  1. Eenmalige rentree rapper Tony Scott  in Helmond
    PREMIUM

    Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond

    HELMOND - Twee jaar geleden was zijn afscheidsconcert in Paradiso. Tony Scott trok zich terug uit de muziekwereld nadat de ziekte Multiple Sclerose bij hem werd vastgesteld. Hij loopt sindsdien met een geleidestok en zijn gehoor is ook aangetast. Toch kon hij een lokroep van Urban Matterz-organisator Hans van de Berkmortel niet weerstaan. Tijd voor een eenmalige terugkeer, tijdens de eerste avond van hiphopfestival Urban Matterz. ,,Ik kan gewoon nog niet echt afscheid van het vak nemen", zegt hij zaterdagavond enkele uren voor zijn optreden in de Cacaofabriek.

In samenwerking met indebuurt Helmond