Volledig scherm
Rob Scheepers neemt zijn prijs in ontvangst © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Nieuwe carnavalsprijs uit Helmond voor Rob Scheepers

HELMOND - Kletser Rob Scheepers uit Helmond heeft als eerste de carnavalsprijs 'En dè hittie naw gedoan um-dettie Hellemonder is' gewonnen.

Hij kreeg de onderscheiding vrijdagavond op het elf-elf-bal van De Spekzullekes, waar zeven verenigingen de aftrap van het Helmondse carnavalsseizoen gaven.

Juryvoorzitter Frans Stienen overhandigde het bijbehorende beeld, gemaakt door Petry Claassen. "Je hoeft hem maar te bellen en dan is ie er", zei de wethouder over de kletser. "Hij is trouwens mijn alter ego. Vorige week trad hij bij de beurs in Mierlo-Hout op als wethouder Stien Fransen."

Scheepers stond zeven keer in de finale van het Keiekletstoernooi. "Ik ben enorm vereerd en supertrots", reageerde hij. "Een teken voor mij om door te gaan zoals ik bezig ben."

De prijs wordt voortaan jaarlijks uitgereikt en is bedoeld voor 'een persoon of personen, instantie, bedrijf of vereniging die zich gedurende een langere periode direct of indirect voor het Helmondse carnaval op een bijzondere, positieve, onderscheidende of belangeloze wijze heeft ingespannen.'

In de jury zaten verder Lex Coolen, Hans Fransen, Ger Koppenens en Ad Klaassen.