Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe site Wooniezie: nu ook op huurhuizen zoeken op je mobiel

HELMOND - Het wordt weer een tikkeltje overzichtelijker om een betaalbare huurwoning in de regio te vinden. Wooniezie heeft vanaf dinsdag een nieuwe website. Die is meteen ook geschikt voor de mobiele telefoon. Dat laatste was broodnodig.

Eenderde van de woningzoekenden zoekt namelijk naar een huis via de telefoon. Zij krijgen nu ook automatisch alleen de huizen te zien waarvoor zij in aanmerking komen. Vanwege inkomen, huishoudgrootte of leeftijd vallen bepaalde woningen soms af. Die huizen stonden eerst wel in het rijtje met zoekresultaten. Het is een van de aanpassingen die het zoeken makkelijker maakt.

Streep
De huisvesters (Wooninc., Volksbelang, Woonpartners, Compaen, woCom, 'thuis, Trudo, Helpt Elkander) hebben een streep gezet door vaktermen. Het 'aanbod-model', 'direct te huur' en 'optie-model' zijn overboord. Zij heten respectievelijk 'inschrijfduur', 'eerste reageerder' en 'wens en wacht'. Nu is duidelijker dat bij het eerste model de inschrijfduur bepaalt of je een woning krijgt en bij het tweede wie het eerst reageert.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond