Volledig scherm
Houtsnijden © Thinkstock

Nieuwe stadskunstenaar Helmond 2017 bekend

HELMOND - Helmond krijgt na de kerstvakantie een nieuwe stadskunstenaar. Elf mensen hadden zich gemeld om de opvolger te worden van de huidige stadsschrijver Tania Heimans.

Aanmeldingen waren er van binnen en buiten Helmond en vanuit allerlei disciplines: muziek, fotografie, beeldhouwkunst, schilderkunst en podiumkunst. Onlangs koos een jury uit dit rijtje de nieuwe stadsartiest. "Het is een heel creatief persoon en ik verwacht dat diegene wel iets teweeg gaat brengen in de stad", zegt cultuurwethouder Frans Stienen.

Stienen vormde een jury samen met onder andere Cacaofabriek-directeur Jochem Otten, kunstenaar Arno Oberendorf van de Adviesraad Cultuur en een scholiere van het Carolus Borromeus College. Stienen: "Er zaten zulke leuke initiatieven bij dat we willen kijken of we ook iets kunnen met de projecten van enkele afvallers."

Het is voor het eerst dat Helmond voor een stadskúnstenaar gaat. Eerder kende de stad al wel stadsdichters en stadsschrijvers. Wie de nieuwe artiest wordt, is nog even afwachten. Dat wordt 9 januari bekend.