Volledig scherm
De 1e Tussendijk op bedrijventerrein Hoogeind in Helmond. Bij gebrek aan parkeerruimte op eigen terrein parkeren medewerkers van bedrijven langs de weg. © Ton van de Meulenhof

Nog eens 1,75 miljoen voor verbetering bedrijventerreinen Helmond

HELMOND - Om de Helmondse bedrijventerreinen toekomstbestendig te maken, trekken Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) en de gemeente nog eens elk 875.000 euro uit. Het budget is specifiek voor voorbereidingen op projecten en komt bovenop gelden die eerder al werden bestemd voor de uitvoering.

SBH heeft tal van plannen om de Helmondse industrieterreinen aantrekkelijker, duurzamer en veiliger te maken en de samenwerking met het onderwijs te bevorderen. Maar bij bedrijven is nog vaak sprake van koudwatervrees, zeker als hen gevraagd wordt om te investeren in iets waarvan de uitkomst onzeker is. De 1,75 miljoen euro die nu wordt uitgetrokken, is een antwoord hierop.

De afspraken tussen SBH en de gemeente zijn vastgelegd in een actieplan. Een adaptief plan, volgens wethouder Jos van Bree (VVD). „Er kunnen steeds projecten bij komen en er kunnen projecten afvallen. Het gaat uiteindelijk om sluitende business cases.” 

Parkmanager Frits Rutten van SBH hoopt een aantal projecten nu in een stroomversnelling te kunnen brengen. Het gaat dan onder meer om plannen voor een gezamenlijke warmte-koudeopslag op Groot-Schooten (een alternatief voor gas), een proceswaterinstallatie op BZOB, centrale parkeergarages op Hoogeind/De Weijer en de aanstelling van een terreinconciërge voor alle bedrijvenparken.

In samenwerking met indebuurt Helmond