Volledig scherm
Feest in Mierlo na de bekendmaking van de winnaar. Foto Nienke van de Kruijs/fotomeulenhof © Fotomeulenhof

‘Omdat ’t gezellig is’ wint derde Mierlose Dorpsquiz

MIERLO - Tot op het laatste moment bleef het zaterdagavond spannend voor de 85 teams: wie is de nieuwe kampioen van de derde Mierlose Dorpsquiz?

Zo’n 1200 Mierlonaren hadden zich verzameld in de tot feestzaal omgebouwde veilinghal. Eric Eijsermans en Erik van der Linden maakten namens de organisatie via een video-animatie beetje bij beetje bekend welke teams de top tien hadden gehaald. 

Bij de winnaars van vorig jaar, FC de Vis, was de spanning om te snijden. Ook tijdens de quizavond ging het er in hun groep fanatiek aan toe, vertelt Manon Krieckaert (29) uit Mierlo. ,,We waren er dit jaar extra op gebrand om te winnen. Dat zorgde voor extra druk”, geeft ze toe. 

Krieckaert had het gevoel de vragen snel en goed beantwoord te hebben. ,,Dit jaar moest je het tijdschema van de doe-opdrachten via Facebook in de gaten houden. Dat was wel even wennen.” Tussen de opdrachten zat ook een vraag over FC De Vis. Een verrassing van de organisatie.

Soeplepel

De  teams legden puzzels, visten met een soeplepel naar balletjes en zochten goud. Tijdens de captainsavond kregen de teams de opdracht een lied met clip op te nemen met verwijzingen naar Mierlo. De winnaar van ‘het Mierlose Dorpslied’ werd groep The Wizards met ‘Mierlo Skonste Durp’. De groep ontving een gouden cd.

De dorpsquiz stond voor familie- en vriendengroep Slimmer dan Wikipedia  vooral in het teken van gezelligheid. ,,Vorig jaar eindigden we in de onderste regionen. Ach ja, iemand moet het hek sluiten”, zegt  Andrea Adriaan (39). 

Viswijf

Haar team bestaat uit zeventien volwassenen en zes kinderen. Zij moest smakelijk lachen om de doe-opdracht waarbij een teamlid verkleed als ‘viswijf’ naar het Patronaat moest komen. ,,In rubberen kaplaarzen en met een hengel onder de arm moest ons teamlid zo hard als ze kon ‘Ik ben het grootste viswijf van Mierlo’ roepen. Met een decibelmeter werd het volume gemeten. Ze was eigenlijk best blij dat ze niet won.”

De ontknoping bleef spannend tot het laatste moment. Vanaf de top 5 kwamen de teamcaptains op het podium. De presentatoren maakten de winnaar bekend met een knal van een confettikanon. Dat bleek team ‘Omdat ’t gezellig is’.

De organisatie kondigde aan dat zij op zoek zijn naar nieuwe bestuursleden omdat Hans Klink en Bas Damen stoppen. Zij hadden zich vooraf al voorgenomen om dit drie jaar te doen. Beiden kijken uit naar volgend jaar als ze zelf gaan meespelen. 

Uitslag

1 Omdat ‘t gezellig is
2 MTV
3 Snelheidsduivels
4 Een voor allen, allen voor een
5 De (k)wizzerts 

In samenwerking met indebuurt Helmond