Onderzoek naar veiligheid N270 Helmond-Deurne

Update+videoHELMOND - De veiligheid en doorstroming op de N270 tussen Helmond en Deurne, de weg waarop maandagmiddag vijf mensen verongelukten, wordt momenteel nader onderzocht door een ingenieursbureau dat is ingeschakeld door de provincie Noord-Brabant. Het provinciebestuur bekijkt in mei of juni samen met de betrokken gemeenten welke maatregelen daar mogelijk zijn.

,,Voor de slachtoffers die gisteren vielen, komen deze maatregelen helaas te laat, maar de veiligheid op de N270 had en heeft onze aandacht. En ik hoop dat u en ik niet meer opgeschrikt worden door vreselijke berichten als gisteren", reageerde gedeputeerde Christophe van der Maat gisterochtend.

Hij is erg geschrokken van dit 'vreselijke en heftige ongeval'. Het heeft veel impact op de provinciaal bestuurder en hij wil graag zijn medeleven betuigen aan de nabestaanden en oprechte dank uitspreken aan de hulpdiensten.

De crash tussen de vrachtauto en het bestelbusje roept de vraag op waarom de provincie niet eerder heeft ingegrepen op deze weg. Van der Maat heeft daar wel een verklaring voor. ,,Het deel Deurne-Limburgse grens had vanwege de hoeveelheid ongevallen specifiek onze aandacht. Daar wilden we snel maatregelen nemen. Het deel van de N270 tussen Helmond en Deurne was (nog) geen black-spot met ongevallen. Desondanks hebben we dit afgelopen jaar als project opgepakt."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond