Volledig scherm
In april werd een huis aan de Ockhuizenweg in Son overvallen. © Bert Jansen

Onderzoeken naar woningovervallen Helmond, Eindhoven en Son lopen nog

EINDHOVEN - De politie is nog op zoek naar de verschillende daders van vijf woningovervallen in maart en april. In Helmond, Eindhoven en Son werden 's nachts en in de ochtend vijf adressen bezocht door mogelijk twee of drie overvallers. Er zijn nog geen daders gepakt. "In de ene zaak zit wat meer muziek dan in de andere zaak, maar we hebben zeker nog wat aanknopingspunten in de onderzoeken", laat een politiewoordvoerder weten.

De politie heeft nog geen verbanden gevonden tussen de vijf zaken. Vooralsnog is het dus mogelijk dat de reeks die in korte tijd plaatsvond, berust op toeval. Dinsdagavond komen de overvallen in de woningen aan de Duizeldonksestraat op 28 maart en de Maaslaan op vier april in het tv-programma Opsporing Verzocht aan bod. Ook tussen deze twee zaken is nog geen verband gevonden. De politie zoekt nieuwe informatie, laat de woordvoerder weten. 

Tussen de overvallen lijken de nodige verschillen te bestaan. De ene keer sprak een slachtoffer van een vuurwapen, een ander werd bedreigd met een mes. Soms was sprake van drie daders, een andere keer werden er twee gezien.

Reeks overvallen
De eerste overval in de rij vond plaats op 19 maart aan de Hemelrijksestraat in Helmond. Daarna volgde op 28 maart een overval op de Duizeldonksestraat. Begin april was het drie dagen achtereen raak. Maandag drie april in een woning aan de Bordeauxlaan in Eindhoven, vier april op de Maaslaan in Helmond en in de nacht van vier op vijf april in een huis aan de Ockhuizenweg in net buiten Son.

De tv-uitzending begint dinsdagavond om 20.30 uur. Daarin worden ook beelden getoond van de liquidatie van Eindhovenaar Johan van Boxtel op zondag 7 mei.