Het werkzame thc zit in hars van de bloeitop van de vrouwelijke plant. Mannelijke planten stellen dus vrijwel niks voor. Desondanks staat de rechter kweek ervan niet toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Het werkzame thc zit in hars van de bloeitop van de vrouwelijke plant. Mannelijke planten stellen dus vrijwel niks voor. Desondanks staat de rechter kweek ervan niet toe. © Bert Jansen

Ook al heeft Helmond zelf velden vol hennepplanten, inwoners mogen niet telen, ook niet medisch

DEN BOSCH - Dat er binnen de Helmondse gemeentegrenzen flinke velden hennep staan, wil nog niet zeggen dat inwoner Cor H. ook plantjes mag kweken. 

Quote

Ik zie zaken rond (kleine hoeveelhe­den) softdrugs, kwekerijen en coffeeshop als hete aardappels door de rechtsza­len rollen’

Paul Saris, Advocaat

Zelfs niet als het enkel mannelijke planten zijn, waar vrijwel geen werkzame stof in zit. En ook niet als het voor medisch gebruik zou zijn. ‘Gewoon: verboden’, zo oordeelde de politierechter dinsdag en deelde een klein werkstrafje uit.

Zaken rond (kleine hoeveelheden) softdrugs rollen volgens advocaat Paul Saris ‘als hete aardappels door de rechtszalen’. Alle Europese landen zoeken zelf de randen van hun wetten op. Onlangs riep het Brusselse parlement de lidstaten op mogelijk gebruik te maken van de medische eigenschappen van wiet.

In samenwerking met indebuurt Helmond