Volledig scherm
Accordeonvirtuoos Arie Willems (1926-2004) krijgt een hofje naar zich vernoemd in zijn geboortestad Helmond. © x

Ook Arie Willems krijgt eigen straat in Helmond

HELMOND - Ook Arie Willems krijgt een straat in Helmond naar zich vernoemd. De legendarische accordeonspeler wordt vereeuwigd met het Arie Willemshof. De huizen aan dit adres worden gebouwd in de Heistraat, zo ongeveer op de plek waar jarenlang muziekhandel Willems Muziek was gevestigd. 

De winkel, opgericht door de vader van Willems, verhuisde in 2016 naar het Binderseind om plaats te maken voor nieuwbouwwoningen. Accordeonist Willems leefde van 1926 tot 2004 en geldt landelijk als belangrijk promotor van het instrument.

Onlangs werd bekend dat Helmond die andere accordeonheld, Addy Kleijngeld, eert met een plein in zijn geboortewijk het Haagje. Textielfabrikant Piet de Wit en oud-wethouder Fons Hardenberg prijken over een tijdje ook op straatnaamborden in Helmond-West

Deze week maakte Helmond bekend dat er nog een handvol beroemde Helmondse families herinnerd gaan worden door middel van straatnamen. In Brandevoort liggen binnenkort de straten Martinalidonk, Zeeuwendonk, Rikkersdonk, Coppesdonk en Vleutendonk.

De families zijn bekend vanwege bijvoorbeeld kunstenaars (Martinali), drukkers (Zeeuwen) en wielrenners (Van der Vleuten). De straten worden gebouwd in het westelijke stuk van wijkonderdeel Liverdonk.

Brandevoort

Voor het deelgebied Hazewinkel in Brandevoort heeft de gemeente Helmond 22 nieuwe straatnamen bekendgemaakt. Alle adressen eindigen op -hoek. De namen verwijzen naar onder meer oude voornamen uit de adel. Enkele van de nieuwe straatnamen zijn Gooswijnhoek, Engelbrechthoek en Hilwardhoek.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dickens kerstverhaal leeft meer dan ooit in Helmond
  PREMIUM

  Dickens kerstver­haal leeft meer dan ooit in Helmond

  HELMOND - Ruim tweehonderd jaar geleden schreef de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens 'A Christmas Carol'. Een verhaal dat gaat over de gierige en onaardige Ebenezer Scrooge die op Kerstavond tot inkeer komt. Dickens, in de persoon van acteur Ton van der Velden, liep dit weekend rond op de zestiende editie van Dickensnight in Brandevoort. Hij vertelde een verkorte versie van het verhaal aan wie het maar horen wilde, want 'de boodschap geldt meer dan ooit'.
 2. ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
  PREMIUM

  ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

  HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond