Beeld van een eerdere editie van Fiets4daagse De Peel.
Volledig scherm
Beeld van een eerdere editie van Fiets4daagse De Peel. © René Manders

Ook Fiets4daagse De Peel geschrapt

HELMOND - Zoals zo veel evenementen gaat ook Fiets4daagse De Peel dit jaar niet door vanwege de coronacrisis. De fietstochten vanuit de startplaatsen Deurne, Meijel, Stiphout en Weert stonden gepland voor 14 tot en met 17 juli.

Op dit moment is nog volstrekt onduidelijk wanneer er weer publieksevenementen mogen plaatsvinden en onder welke voorwaarden. Het bestuur van Fiets4daagse De Peel heeft daarom het zekere voor het onzekere genomen, meldt voorzitter Paul van Sambeeck.

„De verwachting is dat we veel minder deelnemers zouden trekken, want velen vallen in de risicogroep. En ook onze vrijwilligers zijn allemaal op leeftijd”, aldus Van Sambeeck. „Sommigen durven op dit moment niet naar de supermarkt. Zulke mensen gaan we nu dan ook niet langs sturen bij bijvoorbeeld adverteerders. Die hebben overigens begrip voor de afgelasting.”

Fietsvlaggetjes weggooien

De organisatie van de fietsvierdaagse heeft nog weinig kosten gemaakt. „De fietsvlaggetjes met ‘2020’ erop kunnen we weggooien, maar verder valt het mee”, aldus Van Sambeeck, die ook een meevaller kan melden: „Onze hoofdsponsor, Nh1816 verzekeringen, zou eigenlijk na dit jaar stoppen, maar heeft besloten om ons ook volgend jaar nog te steunen.”

De online-inschrijving voor Fiets4daagse De Peel zou pas op 1 mei van start gaan. Het evenement trekt elk jaar duizenden deelnemers. Van Sambeeck spreekt liever over starters, omdat lang niet iedereen de vierdaagse voltooit. Het aantal starters bedraagt volgens hem ongeveer 12.000.

In samenwerking met indebuurt Helmond