Volledig scherm
Op twee plekken aan het spoor in Helmond komen nieuwe raildempers. © Gemeente Helmond

Ook geluidsscherm langs spoor tussen Vlisco en station Helmond

HELMOND - Langs het spoor tussen Vlisco en het NS-station Helmond komt toch een geluidsscherm te staan. Deze wand wordt 1 tot 2 meter hoog en moet ervoor zorgen dat bewoners van de Engelseweg minder geluidsoverlast hebben van passerende treinen. De geluidswal wordt in 2018 geplaatst.

Met de komst van het geluidsscherm krijgen de aanwonenden meer bescherming dan aanvankelijk gedacht. Vorig jaar maakte Helmond bekend dat langs het spoor aan de Engelseweg alleen raildempers zouden worden geplaatst. Na bezwaar uit de buurt, vroeg Helmond extra geld aan het ministerie voor een geluidsscherm. Dat kende Den Haag toe.

Herriedempers
In totaal trekt het ministerie van Infrastructuur en Milieu 1,4 miljoen euro uit voor herriedempende maatregelen aan het Helmondse spoor in 2018. Dat is bestemd voor driehonderd meter raildempers en geluidsscherm aan de Engelseweg en nog eens dezelfde hoeveelheid scherm en dempers aan de Deurneseweg. Daar komt een geluidwerende wand van ruim twee meter hoogte te staan vanaf de Churchilllaan richting Brouwhuis.

Investering
De afgelopen jaren is langs het spoor in Helmond flink geïnvesteerd in beperking van geluidsoverlast. Sinds 2011 is in totaal 4,8 kilometer aan geluidsschermen en 3,2 kilometer aan raildempers geplaatst.

Volledig scherm
Op twee plekken aan het spoor in Helmond komen in 2018 nieuwe geluidsschermen. © Gemeente Helmond

In samenwerking met indebuurt Helmond

Poll

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

  • Keiebijtersstad (31%)
  • Kattegat (29%)
  • Keiestad (40%)
1514 stemmen