H2O in 2018: Muziek tussen de stapels textiel in de fabriek van Raymakers aan de Kanaaldijk Noord-West.
Volledig scherm
H2O in 2018: Muziek tussen de stapels textiel in de fabriek van Raymakers aan de Kanaaldijk Noord-West. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Ook H2O-festival boos over bijdrage gemeente Helmond

HELMOND - Net als het Drakenbootfestival is ook het H2O-festival in Helmond ontevreden over de financiële bijdrage die de gemeente wil verstrekken. De subsidie is gehalveerd.

Kreeg H2O vorig jaar nog 20.000 euro ondersteuning, dit jaar moet het cultuur- en muziekevenement het met 10.000 euro doen. Organisator Marcel Stevens snapt het niet meer. „Wat wil de gemeente nou? Het lijkt wel of wij ons elk jaar opnieuw moeten bewijzen.”

Meteen nadat de toegekende subsidiebedragen eind vorige week bekend werden, tekende Stevens bezwaar aan bij de gemeente. Hij kan de argumentatie voor de halvering van de steun niet volgen. „We zouden niet ambitieus genoeg zijn, en ons wordt verweten dat we niet voor een industriële locatie hebben gekozen maar voor het Speelhuisplein.”

Gevraagd

Volgens Stevens heeft Speelhuis-directeur Jochem Otten hem gevraagd met H2O op het plein voor het theater neer te strijken. „Dat is beoordeeld als een conventionele keuze, niet verrassend genoeg. Maar tussen het Speelhuis en het Kunstkwartier, dat lijkt mij toch júist een plek voor een cultuurfestival.”

Stevens hoopt dat zijn bezwaar zin heeft. En mocht dat niet het geval zijn? „Dan zullen we moeten afschalen. En zoiets motiveert natuurlijk niet. Wij draaien voor een heel groot deel op vrijwilligers.”

In samenwerking met indebuurt Helmond