Volledig scherm
Scootmobiel rijden is opletten geblazen. © Jan de Groen

Opfriscursus in Helmond voor scootmobielrijders

HELMOND - Iedereen die ‘vaardig en veilig’ op pad wil met zijn of haar scootmobiel kan volgende maand een opfriscursus van de LEVgroep krijgen in Helmond-West. Op de dinsdagen 12 en 19 maart wordt tussen 13.30 en 16.30 uur stilgestaan bij de gevaren op de weg met een verkeersquiz maar gaan deelnemers ook praktisch aan de slag tijdens een scootmobielrit door de wijk.

Deelname kost 7,50 euro te voldoen op de eerste cursusdag in wijkhuis Westwijzer aan de Cortenbachstraat 70. Is de afstand een probleem om zelfstandig naar de cursus te komen, dan is er de mogelijkheid voor vervoer per taxbus inclusief scootmobiel. Reserveren moet vooraf  via tel. 0800-0234795 . Meer informatie is verkrijgbaar bij  Jos Vermeulen tel: 06-12119514. 

  1. Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’
    PREMIUM

    Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpsker­mis­sen’

    DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.

In samenwerking met indebuurt Helmond