Volledig scherm
Het fragment tijdens de uitzending van Omroep Helmond waarop de zak snoep wordt afgepakt. © Omroep Helmond

Ophef over Houtse ex-carnavalsprins die jochie treitert door snoep af te pakken

HELMOND - Een oud-prins carnaval van de Houtse Kluppels heeft een misplaatste grap uitgehaald door een zak vol snoep van een jongetje af te pakken.  Nog opvallender: de heftige reacties waartoe de pesterij leidde.

De video van de carnavalsoptocht in Mierlo-Hout staat al sinds zaterdag online, maar wordt pas sinds maandag en dinsdag massaal bekeken. De reden? Een pesterijtje - zo lijkt het althans - van een van de ex-prinsen van carnavalsvereniging de Houtse Kluppels.

Tijdens de uitzending van Omroep Helmond (vanaf 2.50 minuut) is te zien hoe de ex-prins vanaf de praalwagen gebaart dat een jongetje dichterbij moet komen. Vervolgens grijpt hij de grote Jumbo-tas vol snoep uit diens handen en kiepert die leeg op de wagen. De lege plastic zak werpt hij weer naar beneden, het jongetje beteuterd achterlatend.

Heftige reacties
De video leidde tot heftige reacties van mensen die de ex-prins uitschelden, vinden dat hij zich 'kapot moet schamen' of voorstellen om met 'half Helmond bij hem langs de deur te gaan'. Zelf is hij ook van geschrokken: „Ik wil ook niet met naam in de krant, want ik vrees dat mijn ruiten er straks anders uit liggen."

Volgens verschillende oud-prinsen was de misplaatste grap het gevolg van irritatie. Een paar jongetjes liepen al vanaf het begin van de optocht mee en zouden het snoep voor de voeten van andere kinderen hebben weggegraaid. „Ik heb me laten gaan en in een impuls op dat moment de zak leeggegooid. Maar dat het tot zoveel commotie zou leiden, had ik niet verwacht."

Goedmaken
Sinds afgelopen zondag heeft de carnavalsvereniging al laten weten dat het jongetje, dat in Helmond-West zou wonen, een zak snoep kan komen ophalen. Hij heeft zich nog niet gemeld. „We willen het toch een beetje goedmaken", zegt Ruud van de Westerlo, secretaris bij de Houtse Kluppels. „Dit is hartstikke vervelend en had nooit mogen gebeuren."

Ook Van de Westerlo is geschrokken van alle ophef. „De reacties die je op Facebook leest, schieten alle kanten op. En het blijft maar doorgaan. Dat is continu weer olie op het vuur. Ik hoop dat we vandaag een zak snoep kunnen afgeven en we dit daarna achter ons kunnen laten."

Lees hier 'Houtse Kluppels maken uit de hand gelopen rel rond strooigoed goed'