Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Monique van Ekert tussen leerlingen van de Bernadette-Silvester in Helmond © FotoMeulenhof

Oproep Helmondse schoolleider: Meld tekort aan leraren

HELMOND - Schooldirecteuren moeten problemen met vervanging van leerkrachten in het basisonderwijs melden op een daarvoor in het leven geroepen site. Om de politiek wakker te houden en te  laten zien hoe groot het probleem is. Dat zegt  Monique van Ekert van Silvester-Bernadette in Helmond. 

Ze doet het zelf consequent en roept collega’s op om het ook te doen: melden als ze een leerkracht tekortkomt. Om politiek Den Haag bij de les te houden. Volgens directeur Monique van Ekert van basisschool Silvester-Bernadette in Helmond neemt het tekort alleen maar toe.  Inmiddels zijn de vervangerspools opgedroogd.   

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond