Volledig scherm
PREMIUM

Oranje Zwart Helmond failliet verklaard

HELMOND - Voetbalvereniging Oranje Zwart Helmond is dinsdagmiddag failliet verklaard. De club heeft een schuld bij de gemeente en die had dan ook het faillissement aangevraagd. 

Mr. Bob Sijben van Aben en Slag Advocaten uit Helmond is aangesteld als curator. Hij had dinsdag nog geen verdere informatie over de uitspraak van de Rechtbank Oost-Brabant en kon daarom nog niks melden over de zaak. De advocaat van Oranje Zwart, mr. Jan-Willem de Rijk (De Rijk Van de Westerlo Advocaten), was niet bereikbaar voor commentaar. Het is dan ook nog onduidelijk of Oranje Zwart in beroep gaat tegen de uitspraak.

  1. De Rode Loper: Een lach en een traan over de dood van toneelgroep Sint Genesius in Helmond
    PREMIUM

    De Rode Loper: Een lach en een traan over de dood van toneel­groep Sint Genesius in Helmond

    HELMOND - Sommige mensen schrokken van het affiche met de aankondiging van het nieuwe toneelstuk van St. Genesius. Het toont een kruis met daarin zwart-wit portretten van ernstig kijkende mannen en vrouwen. Maar zo zwaar als de afbeelding en de titel, ‘Als de dood’, er wellicht uitzien, is het stuk niet. Er stijgt zelfs regelmatig gelach op in de zaal, terwijl sommige scènes juist tot ontroering leiden. Secretaris en speler Wim van Wetten vertelt over de keuze voor deze bijzondere voorstelling.

In samenwerking met indebuurt Helmond