Volledig scherm

Oranje Zwart uit Helmond komt 1 december met plan om toekomstige problemen te voorkomen

HELMOND - Oranje Zwart komt 1 december met een plan van aanpak waarin staat hoe het problemen bij de club wil voorkomen. Die toezegging heeft de Helmondse voetbalclub gedaan aan de KNVB.

"Ze zijn zelf met deze datum gekomen", aldus Bram Groot, woordvoerder van de voebalbond.

Gewoon spelen
Tot die tijd mag Oranje Zwart gewoon weer wedstrijden spelen. Afgelopen weekend stonden de vijf teams (junioren en senioren) noodgedwongen aan de kant. De KNVB had de club twee dagen 'bezinning' opgelegd. Dat was een straf omdat Oranje Zwart verzuimd had om voor 1 november met een dergelijk plan te komen. De bond had daarom gevraagd.

"Er moet iets gebeuren, dat weten ze zelf ook", stelt Groot. "En dat hebben we graag ook op papier staan. De club heeft het bezinningsweekend gebruikt om hierover te praten en met een voorstel te komen."

Ongeregeldheden
Oranje Zwart was de afgelopen jaren een aantal keren betrokken bij ongeregeldheden. Zo liep in maart een wedstrijd van het eerste team in Sevenum uit op een knokpartij.

De KNVB gaat niet lijdzaam zitten wachten tot 1 december. Het stuurt de komende tijd vaker waarnemers naar wedstrijden van de club, zegt Groot.