Volledig scherm
© Ton de Hond

Oud-topman Wolbers van Helmondse Easy Life in faillissementsgijzeling

DEN BOSCH  - Voormalig directeur John Wolbers van beleggingsfonds Easy Life is na zijn arrestatie vorige week overgeplaatst in een zogenoemde faillissementsgijzeling. De curator in zijn persoonlijke faillissement heeft daar om gevraagd omdat hij meent dat de veroordeelde Heezenaar van het frauduleuze investeringsfonds niet voldoet aan zijn inlichtingenplicht.

Easy Life dupeerde tien jaar geleden in totaal vijfhonderd beleggers die 42 miljoen euro investeerden. John Wolbers werd veroordeeld voor verduistering van het geld van de beleggers en deelname aan een criminele organisatie. In 2008 werd hij persoonlijk failliet verklaard.

Dure auto's

Vorige week werd hij aangehouden voor faillissementsfraude omdat hij nog altijd in luxe leeft. Er werd beslag gelegd op dure auto’s en horloges en een groot bedrag contant geld.

Uit een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch blijkt dat de curator Ruud Dekker al vóór de arrestatie van John Wolbers had gevraagd hem te gijzelen. Zijn verzoek werd op de dag van zijn arrestatie gehonoreerd.

De gijzeling van Wolbers duurt ten minste dertig dagen. Gijzeling is het uiterste drukmiddel om hem mee te laten werken aan de afwikkeling van het faillissement.

In samenwerking met indebuurt Helmond