Volledig scherm
Wethouder Jan van den Heuvel Foto: Van den Meulenhof

Oud-wethouder Van den Heuvel uit Helmond boos over brief gemeente met suggestie wachtgeldfraude

HELMOND – Geschoffeerd voelde de Helmondse oud-wethouder Jan van den Heuvel zich op 22 oktober en de dagen erna. En hij vermoedde aanvankelijk politieke motieven achter de brief die hij die dag op zijn deurmat had gevonden.

De brief was namens burgemeester en wethouders van Helmond geschreven door gemeentesecretaris Alwin ter Voert.

Neveninkomsten
Van den Heuvel (65) las daarin dat hij 'neveninkomsten' uit zijn eigen onderneming zou hebben. De suggestie werd gewekt dat hij deze inkomsten niet laat verrekenen met zijn wachtgelduitkering. Van den Heuvel ontvangt sinds zijn afscheid als wethouder in mei 2014 wachtgeld. Hij krijgt dat via uitkeringsinstantie RAET.

'Naar aanleiding van uw neveninkomsten zijn wij in gesprek met RAET over mogelijk verrekening hiervan', schrijft Ter Voert aan Van den Heuvel.

Beticht
Die voelde zich indirect beticht van wachtgeldfraude. Hoezo neveninkomsten? Het klopt dat hij medio 2015 een nieuw bedrijfje opstartte: de Bachadviesgroep. Maar inkomsten heeft de Bachadviesgroep Van den Heuvel nog niet opgeleverd. Dat blijkt ook uit de bankafschriften die hij aan het ED toont. Sterker nog, in totaal stortte Van den Heuvel zo'n 2.000 euro uit eigen zak op de rekening van de VOF. Er komt immers nog weinig geld binnen.

Van den Heuvel stuurde een brief aan het college en sprak vervolgens met Ter Voert. Die deelde Van den Heuvel dinsdag mee dat de gewraakte brief zal worden ingetrokken. Niettemin blijft Van den Heuvel boos over de 'enorme blunder' van de gemeente.

Het stadsbestuur van Helmond wilde woensdag geen commentaar geven.