Volledig scherm
Het nieuwe centrum voor Bewegen en Gezondheid in de voormalige Leonardusschool in Helmond is beklad met leuzen.

Oude Leonardusschool in Helmond beklad met leuzen

HELMOND - Het nieuwe centrum voor Bewegen en Gezondheid in de voormalige Leonardusschool in Helmond is in de nacht van vrijdag op zaterdag beklad met leuzen. Een aantal van de teksten heeft als afzender S.S.K.O Helmond, beter bekend als biljartclub De Bombardon. Het bestuur zegt van niets te weten.

De biljartclub, die jarenlang een eigen ruimte heeft in de oude Leonardusschool, moet het pand woensdag kaal opleveren omdat de gemeente begin dit jaar de huurovereenkomst opzegde. Dit tot grote onvrede van de biljarters, die er onlangs tevergeefs voor naar de rechter stapten.

Leuzen
Zaterdagochtend rond acht uur - een paar uur voor de officiële opening van het centrum voor Bewegen en Gezondheid - troffen een paar huurders handgeschreven teksten aan op het gebouw. Op ramen, deuren en een infozuil stonden leuzen als: 'Stienen, alsnog bedankt voor het op straat zetten van 60 ouderen, S.S.K.O Helmond'.

"Wij weten van niks", aldus Ben van de Berkmortel en Jan Henraath van De Bombardon. "Wij zijn bezig met de boel te ontruimen daar. Waarschijnlijk is het iemand geweest die het er niet mee eens is. Maarja. Dat zijn er veel. Daar kunnen wij verder niks aan doen."

Huurder Feli Sleegers van Guasha Therapie Santai is verschrikkelijk boos. "We hebben ons hier tot gisteravond half elf uit de naad gewerkt om alles schoon te maken voor de opening. En dan kom je 's ochtends aan, en dan zie je dit. Laaiend ben ik. Nog. En ik ga ze er op aanspreken ook. Alsof ze hier wethouder Stienen mee hebben. Nee, ze hebben ons ermee, de huurders. Het is toch verschrikkelijk. En kinderachtig."

Volledig scherm
Het nieuwe centrum voor Bewegen en Gezondheid in de voormalige Leonardusschool in Helmond is beklad met leuzen.
Volledig scherm