Het atelier van Hanssen Art Design op de begane grond van de voormalige Mariaschool in het centrum van Helmond. Lijstenmaker Roel Hanssen heeft de ruimte een totaal andere aanblik gegeven. Zijn werkplek is onder meer voorzien van muurschilderingen, schilderijen en foto’s op doek. Het pronkstuk van het atelier is een vide, die bereikbaar is via een wenteltrap. De stalen constructie is gemaakt door een vriend van Hanssen, de balken komen uit een oud plafond.
Volledig scherm
PREMIUM
Het atelier van Hanssen Art Design op de begane grond van de voormalige Mariaschool in het centrum van Helmond. Lijstenmaker Roel Hanssen heeft de ruimte een totaal andere aanblik gegeven. Zijn werkplek is onder meer voorzien van muurschilderingen, schilderijen en foto’s op doek. Het pronkstuk van het atelier is een vide, die bereikbaar is via een wenteltrap. De stalen constructie is gemaakt door een vriend van Hanssen, de balken komen uit een oud plafond. © FotoMeulenhof

Oude Mariaschool in Helmond is nu een modern atelier en woonhuis

HELMOND - Het kostte bakken met geld en zeeën van tijd, maar nu is de voormalige Mariaschool in Helmond dan toch omgevormd tot atelier en woonhuis.

Een snelle rekensom leerde lijstenmaker Roel Hanssen dat de Mariaschool aan de Kromme Steenweg in Helmond in haar lange geschiedenis zo’n dertigduizend leerlingen moet hebben gehad. Een flink aantal van hen is nog in leven. Als het aan de eigenaar van het karakteristieke pand uit 1913 ligt, komen ze aanstaand weekend allemaal langs.

In samenwerking met indebuurt Helmond