Volledig scherm
De parkeerplaats in Eersel waar baby Hannah ontvoerd werd door haar ouders © ANP

Ouders Handelse baby Hannah hebben nu ruzie met elkaar, ze blijven voorlopig in de cel

UPDATEDEN BOSCH - De ouders van baby Hannah uit Handel, die in februari dit jaar hun dochtertje ontvoerden uit handen van haar pleegmoeder, hebben inmiddels grote ruzie. Ze willen elkaar niet meer zien. Dat blijkt vrijdag bij de behandeling van hun zaak in de rechtbank in Den Bosch, waar de rechter besloot dat de twee voorlopig vast blijven zitten.  

Kim de L. - de moeder van Hannah - verwijt S. dat hij haar heeft aangezet tot de kortstondige ontvoering van hun dochter onder valse voorwendselen. S. zou haar hebben voorgespiegeld dat baby Hannah na overleg met advocaten kon worden opgehaald en dat er niets verkeerds aan was. De advocaat van De L. las voor uit een mail van de pleegmoeder van Hannah, die stelde dat De L, in de invloedssfeer van S. was beland. ,,Hij had Kim in zijn macht. Ze was geïsoleerd, ze waren 24 uur per dag bij elkaar."

Parkeerplaats

Op de parkeerplaats van de Lidl in Eersel haalden S. en De L. in februari de maxi cosi uit handen van haar pleegmoeder. Ouders en het kind werden later aangetroffen in een vakantiehuisje bij Bad Bentheim.

Volgens de advocaten van De L. en S. hadden ze zo snel mogelijk vrij moeten komen. De L. en S. zitten sinds februari vast. De rechtbank besloot echter anders. Op 7 september wordt de inhoudelijke behandeling van de zaak verwacht. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zuidoost-Brabant? Schrijf je hier gratis in!

  1. Helmonder Willem Vogels blaast Schlagerfestival nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven
    PREMIUM

    Helmonder Willem Vogels blaast Schlager­fes­ti­val nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven

    HELMOND/EINDHOVEN - Ich bin wie du, Rosamunde, Santa Maria. Schlagers die ook in Nederland grote hits werden. Voor de liefhebbers van het Duitse lied was het Schlagerfestival in Kerkrade een jaarlijks hoogtepunt. Willem Vogels (56) wil die tijden doen herleven. De Helmondse beroepsmuzikant/tekstschrijver heeft de rechten van dit festival overgenomen. Op zaterdag 14 december treden Duitse artiesten op in het dan nog geopende Beursgebouw.

In samenwerking met indebuurt Helmond