Volledig scherm
© Thinkstock

Overgebleven miljoenen zorggeld niet terug naar zorg in Helmond

HELMOND - Helmond wil de overgehouden miljoenen aan zorggeld niet besteden aan zorg. "Onbegrijpelijk dat het niet bij de juiste mensen komt."

Het overgebleven geld gaat niet naar scootmobiels, niet naar trapliften of steunbeugels, niet naar een douchestoel voor wie in een rolstoel zit en niet naar iemand die het huis schoon houdt. In plaats daarvan wordt het besteed aan kinderkookboeken, duurzame speeltoestellen en het creëren van banen in de stad. Miljoenen die speciaal bedoeld waren voor de zorg van Helmonders komen nu niet meer bij diezelfde inwoners terecht. Het leidt in de stad tot het nodige onbegrip.

De gemeente Helmond hield de afgelopen twee jaar miljoenen euro's over van het potje 'maatschappelijke ondersteuning' (Wmo). Oftewel, geld dat bedoeld is om mensen op hoge leeftijd of in een rolstoel langer thuis te kunnen laten wonen. Van al het geld dat Helmond overhield wil het nu tien miljoen investeren. Een derde gaat naar het verbeteren van de maatschappelijke ondersteuning en jeugdzorg. De rest gaat echter naar het creëren van banen in Helmond en naar de projecten Stadsleerbedrijf en Stadslab. Bij die laatste kunnen inwoners maatschappelijke ideeën (kinderkookboek, duurzame speeltoestellen) indienen.

Lees donderdag het hele artikel in het ED of via de digitale krant.