Volledig scherm
Annie Ermens (met rollator) heeft moeite met het passeren van de boom. Rechts rijdt Annemie van Hoof in haar scootmobiel over de ventweg. © Ton van de Meulenhof / fotomeulenhof

Overlast van twee bomen aan Wethouder van Wellaan in Helmond

HELMOND - Niet normaal, zo hoog en scheef als de stoep is op een stuk van de Wethouder van Wellaan. Volgens de buurt is het hoog tijd om twee bomen te kappen.

"Levensgevaarlijk." Piet Welten (78) is twee keer gestruikeld en gevallen over de boomwortels. Hij was met de krant op weg naar de brievenbus van de buren op de hoek. Annemie van Hoof (67) kan met haar scootmobiel niet langs de bomen. Anders 'kiept ze um'. Annie Ermens (80) kan er met haar rollator ook niet langs. "Ik val al over een luciferke." De dames kiezen dus vaak de ventweg, waar ook auto's rijden. "Levensgevaarlijk."

Aan de Wethouder van Wellaan in Helmond staan twee acacia's, beide tientallen jaren oud. De bomen staan dicht op de tuinen van de aangrenzende woningen. Dus de passeerruimte op de stoep is smal. De tegels zijn omhooggedrukt door jarenlange wortelgroei. Kortom, de acacia's moeten om.

Althans, dat vindt Lenie Kuipers (68), die recht tegenover de boom woont. Ze krijgt steun van een groepje buren. Al jaren vraagt ze de gemeente Helmond om ingrijpen, maar die ziet geen reden tot kap. "Waar hebben we het over? Twee bomen!"

Lees woensdag meer in het ED.