Volledig scherm
© FotoMeulenhof

Overname bouwfirma Adriaans uit Helmond nabij

HELMOND - Het failliete Adriaans Bouwgroep en Aannemersbedrijf uit Helmond wordt waarschijnlijk nog voor het weekend overgenomen. Van dertien geïnteresseerde partijen zijn er tien overgebleven. Zij kunnen tot donderdagmiddag 15.00 uur een overnamebod neerleggen bij de curatoren.

De nieuwe eigenaar zal zich snel wenden tot de opdrachtgevers van de bouwprojecten die stil zijn komen liggen, verwacht curator Maurice Winkels (LXA, Den Bosch). Het gaat onder meer om projecten in Helmond (Heistraat, Brandevoort, Raaijmakers-terrein) en Beek en Donk (Piet van Thielplein).

De bouw van een Lidl in Kaatsheuvel wordt donderdag al hervat. Hierover zijn afspraken gemaakt met de supermarktketen, aldus Winkels. En de huurders van de 22 woningen in het plan Het Klavier in Aarle-Rixtel krijgen zo goed als zeker begin volgende week de sleutels van hun woningen.

Adriaans ging vorige week failliet. Het bedrijf bestond 90 jaar en had 75 mensen in dienst.

  1. Geen wereldtitel voor Daisy Mertens van Vuurvogel Helmond: Peter Tabichi uit Kenia is de beste
    VIDEO

    Geen wereldti­tel voor Daisy Mertens van Vuurvogel Helmond: Peter Tabichi uit Kenia is de beste

    DUBAI/HELMOND - Peter Tabichi uit Kenia is de beste leraar van de wereld. Dat werd zojuist bekendgemaakt op de slotmanifestatie van het Global Education & Skills Forum in Dubai. En dus gaat de titel niet naar Daisy Mertens, juf van groep 7 op basisschool de Vuurvogel in Helmond. Voor de finale bleven na enkele selectierondes tien kandidaten over uit een totaal van meer dan tienduizend genomineerden uit 179 landen.

In samenwerking met indebuurt Helmond