Volledig scherm
Een klein groepje 'Helmond Sport-fans' zoekt de confrontatie. © Twitter Beerschot Wilrijk

Parket België buigt zich over Helmondse relschoppers

DENDERLEEUW/HELMOND - Het parket in België (openbaar ministerie) gaat zich buigen over mogelijke vervolging van Helmondse voetbalfans. Dat zegt commissaris Wim van Vaerenbergh van de politie in Denderleeuw.

"De supporters worden verdacht van slaan en het toebrengen van verwondingen aan drie agenten." Het amateurduel FCV Dender EH-KFCO Beerschot Wilrijk werd zaterdag bezocht door zo'n veertig Helmondse fans. Een deel daarvan zocht de confrontatie met fans van Beerschot. Tegen het eind van de wedstrijd gingen ze via een opengemaakte poort richting het uitvak. Drie agenten in burger, gewapend met een knuppel, hielden de relschoppers tegen

Op basis van de geregistreerde persoonsgegevens en camerabeelden heeft de politie in beeld wie bij de rellen betrokken waren, stelt Van Vaerenbergh. Volgens hem gaat het om zo'n vijftien supporters. "Allemaal van Helmond."

Helmondse fans stellen dat ook aanhangers van Dender voorop stonden. Er zou voor de wedstrijd niet gefouilleerd zijn, wat de veiligheidscoördinator wel verklaarde. En van een vriendschapsband met Antwerp, concurrent van Beerschot, is geen sprake. Dat verhaal gaat rond in Denderleeuw.

Voetballiefhebbers die met goede bedoelingen naar België zijn gegaan, distantiëren zich nadrukkelijk van de kleinere groep rellers. Zo blijkt uit verschillende reacties. Ze schamen zich diep voor hun reisgenoten die zich niet wisten te gedragen.

Het kan nog wel even duren voor het parket een beslissing neemt over de relschoppers, zegt de commissaris.