Volledig scherm
Peter Winnen

Peter Winnen lost startschot voor fietscross bij Buitenlust Helmond

HELMOND - Voormalig profwielrenner Peter Winnen lost zaterdag in Helmond startschoten bij de Jos van der Vleuten Cross. De veldritten voor jeugd worden verreden bij R&TC Buitenlust in de wijk Rijpelberg.

Op het terrein aan de Nemerlaerhof beginnen de wedstrijden om 14.45 uur. Eerst rijden mountainbikers van Buitenlust, om 16.30 uur volgen de ritten om de Jos van der Vleuten Cup. Deelnemers rijden in zeven categorieën. Winnen staat aan de start bij categorie 1 tot en met 4. De laatste prijsuitreiking is om 20.00 uur.

Buitenlust beschikt over een verhard ovaal parcours van 400 meter. Ook kent het terrein bosschages, los zand en een heuvel. Vanwege de weersverwachting heeft Buitenlust sneeuwschuivers klaar staan. „We halen misschien de trap uit het parcours als die te glad blijkt”, zegt Mark Klerkx van Buitenlust. „Verder maakt sneeuw niet uit. Een veldcross vindt plaats onder alle weersomstandigheden.”

  1. Huurhuizen Zuidoost-Brabant zelden gesloten na drugsvondst
    PREMIUM

    Huurhuizen Zuid­oost-Bra­bant zelden gesloten na drugs­vondst

    EINDHOVEN/HELMOND - Huurwoningen van woningcorporaties in Zuidoost-Brabant hoeven zelden op slot na het aantreffen van een hennepkwekerij of andere drugs. Dat blijkt uit cijfers van woningcorporaties Woonbedrijf en WoCom. De huurder moet wel zijn huis uit, maar het pand is meestal snel weer beschikbaar voor bewoning. Althans, in de meeste gemeenten. De burgemeesters van Geldrop en Valkenswaard ontzien woningcorporaties niet altijd en blijven in principe sluiten. Tot onvrede van Woonbedrijf, de grootste sociale verhuurder van de regio. Die vindt dat huurwoningen onnodig lang niet bewoonbaar zijn, al gaat het niet om grote aantallen.

In samenwerking met indebuurt Helmond