Volledig scherm
Peter Winnen

Peter Winnen lost startschot voor fietscross bij Buitenlust Helmond

HELMOND - Voormalig profwielrenner Peter Winnen lost zaterdag in Helmond startschoten bij de Jos van der Vleuten Cross. De veldritten voor jeugd worden verreden bij R&TC Buitenlust in de wijk Rijpelberg.

Op het terrein aan de Nemerlaerhof beginnen de wedstrijden om 14.45 uur. Eerst rijden mountainbikers van Buitenlust, om 16.30 uur volgen de ritten om de Jos van der Vleuten Cup. Deelnemers rijden in zeven categorieën. Winnen staat aan de start bij categorie 1 tot en met 4. De laatste prijsuitreiking is om 20.00 uur.

Buitenlust beschikt over een verhard ovaal parcours van 400 meter. Ook kent het terrein bosschages, los zand en een heuvel. Vanwege de weersverwachting heeft Buitenlust sneeuwschuivers klaar staan. „We halen misschien de trap uit het parcours als die te glad blijkt”, zegt Mark Klerkx van Buitenlust. „Verder maakt sneeuw niet uit. Een veldcross vindt plaats onder alle weersomstandigheden.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dickens kerstverhaal leeft meer dan ooit in Helmond
  PREMIUM

  Dickens kerstver­haal leeft meer dan ooit in Helmond

  HELMOND - Ruim tweehonderd jaar geleden schreef de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens 'A Christmas Carol'. Een verhaal dat gaat over de gierige en onaardige Ebenezer Scrooge die op Kerstavond tot inkeer komt. Dickens, in de persoon van acteur Ton van der Velden, liep dit weekend rond op de zestiende editie van Dickensnight in Brandevoort. Hij vertelde een verkorte versie van het verhaal aan wie het maar horen wilde, want 'de boodschap geldt meer dan ooit'.
 2. ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
  PREMIUM

  ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

  HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond