Volledig scherm
Peter Winnen

Peter Winnen lost startschot voor fietscross bij Buitenlust Helmond

HELMOND - Voormalig profwielrenner Peter Winnen lost zaterdag in Helmond startschoten bij de Jos van der Vleuten Cross. De veldritten voor jeugd worden verreden bij R&TC Buitenlust in de wijk Rijpelberg.

Op het terrein aan de Nemerlaerhof beginnen de wedstrijden om 14.45 uur. Eerst rijden mountainbikers van Buitenlust, om 16.30 uur volgen de ritten om de Jos van der Vleuten Cup. Deelnemers rijden in zeven categorieën. Winnen staat aan de start bij categorie 1 tot en met 4. De laatste prijsuitreiking is om 20.00 uur.

Buitenlust beschikt over een verhard ovaal parcours van 400 meter. Ook kent het terrein bosschages, los zand en een heuvel. Vanwege de weersverwachting heeft Buitenlust sneeuwschuivers klaar staan. „We halen misschien de trap uit het parcours als die te glad blijkt”, zegt Mark Klerkx van Buitenlust. „Verder maakt sneeuw niet uit. Een veldcross vindt plaats onder alle weersomstandigheden.”

  1. Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’
    PREMIUM

    Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpsker­mis­sen’

    DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.

In samenwerking met indebuurt Helmond