Peuter en tiener slachtoffers bij schietincident in Helmond, 23-jarige Helmonder opgepakt

update + VideoHELMOND - In de Molenstraat in Helmond heeft maandagmiddag een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn twee willekeurige slachtoffers gevallen: een 15-jarige fietsster en een 2-jarig meisje, beiden uit Helmond, liepen een schotwond op. In de Molenstraat is een auto gevonden waarvan de achterruit eruit ligt. In die auto zijn twee kogelgaten gevonden. Op het Doorneind is een verdachte opgepakt. De politie heeft een 23-jarige man uit Helmond halen vanwege betrokkenheid bij het incident. Daarnaast is een Team Grootschalige Opsporing opgericht om alle andere betrokkenen op te sporen.

Het meisje van 2 zat achterop de fiets bij haar moeder en werd in haar onderbeen geraakt. Een 15-jarig meisje dat voorbij fietste is in haar arm geraakt. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De 15-jarige is inmiddels weer thuis. Het meisje van twee moest maandag geopereerd worden. 

Een groep jongeren had volgens getuigen op straat ruzie gekregen met elkaar en daarbij werden schoten gelost. Daarbij is een zilvergrijze Golf in de achterruit geraakt. Die auto is in de straat achtergelaten en de drie inzittenden zijn gevlucht. De politie is op zoek  naar deze personen. 

Tekst loopt door na de foto.

schietpartij helmond kinderen gewond
Volledig scherm
schietpartij helmond kinderen gewond © Bert Jansen

Er zou vanuit een groene Opel Astra zijn geschoten. Die is na het incident hard weggereden en gevonden in de Wolfstraat. Ook uit die auto zijn mensen gevlucht, waarnaar de politie op zoek is. Op het Doorneind is een verdachte aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Helmond. Een derde auto, een donkergrijze Golf, is daar in beslag genomen voor nader onderzoek. 

Zoektocht en sporenonderzoek

De politiehelikopter keek mee vanuit de lucht. Het schietincident gebeurde aan de centrumkant van de Molenstraat. De straat is afgezet met linten. De politie is in het gebied bezig met sporenonderzoek. Daarvoor zijn specialisten van de forensische opsporing opgeroepen. Volgens een woordvoerder gaat dat sporenonderzoek nog enkele uren duren. De politie laat weten dat een Team Grootschalige Opsporing wordt opgericht om de zaak te onderzoeken. Dat is een tijdelijk team bestaande uit medewerkers van allerlei takken van de politie, mogelijk aangevuld door het Openbaar Ministerie, die samen onderzoek doen naar zaken met een ‘grote maatschappelijke impact'.

‘Buitengewoon heftig’

Burgemeester Elly Blanksma heeft inmiddels een bezoek gebracht aan de Molenstraat. Daar werd zij door agenten op de hoogte gebracht van de situatie. Zij sprak ook haar afschuw uit voor wat zich daar heeft afgespeeld. ,,Ik ben enorm geschrokken dat er een schietpartij heeft plaatsgevonden waarbij onschuldigen, met name kinderen, geraakt zijn. Dat is buitengewoon heftig.”

Blanksma gaf aan dat zij later ook een bezoek zal brengen aan beide slachtoffers in het ziekenhuis.

Bekijk hieronder de eerste beelden na het schietincident

schietpartij helmond kinderen gewond
Volledig scherm
schietpartij helmond kinderen gewond © Bert Jansen
De beschoten Golf in Helmond.
Volledig scherm
De beschoten Golf in Helmond. © Bert Jansen
De beschoten auto in de Molenstraat.
Volledig scherm
De beschoten auto in de Molenstraat. © Simon Rood
Vanuit de Ameidestraat is de geraakte auto, een grijze Golf, goed te zien.
Volledig scherm
Vanuit de Ameidestraat is de geraakte auto, een grijze Golf, goed te zien. © Simon Rood
Schietpartij in de Molenstraat in Helmond.
Volledig scherm
Schietpartij in de Molenstraat in Helmond. © Bert Jansen
Schietpartij aan de Molenstraat in Helmond.
Volledig scherm
Schietpartij aan de Molenstraat in Helmond. © Simon Rood

In samenwerking met indebuurt Helmond