Door de coronamaatregelen wordt er veel meer gepicknickt zoals de familie Brakels in Helmond die de zesde verjaardag van zoontje Sem viert.
Volledig scherm
Door de coronamaatregelen wordt er veel meer gepicknickt zoals de familie Brakels in Helmond die de zesde verjaardag van zoontje Sem viert. © Kees Martens/DCI Media

Picknick is samen en kan veilig

PEEL/KEMPEN - Het weer hielp een beetje mee en dus zag je zondag overal in Zuidoost-Brabant mensen aan een soort van picknick. Soms met een bijzonder verhaal.

Zoals Helmondse Sem Brakels die zijn zesde verjaardag vierde. Zijn opa kwam er voor over uit Meppel en om het feestje toch veilig te kunnen vieren, zochten ze het speeltuintje in Suytkade op waar Sem woont.

Bij de Vleut in Best ontmoetten de heer en mevrouw Beugels uit Sittard hun dochter en haar man uit Maarssen. Normaal treffen ze elkaar vaker ergens halverwege om dan samen met hun honden te gaan wandelen en daarna ergens binnen iets te nuttigen. Dat doen ze nu, op voldoende afstand, gewoon buiten. Lees verder onder de foto's

De familie Beugels uit Sittard en familie Helvert uit Maarssen ontmoetten elkaar halverwege in Best, bij De Vleut, voor een wandeling met de honden.
Volledig scherm
De familie Beugels uit Sittard en familie Helvert uit Maarssen ontmoetten elkaar halverwege in Best, bij De Vleut, voor een wandeling met de honden. © Kees Martens/DCI Media

Goed voorbeeld doet volgen, zoals de heer en mevrouw Op ‘t Hoog uit Boxtel die ook bij De Vleut pauzeerden voor een kopje meegebrachte koffie. 

De heer en mevrouw Op 't Hoog uit Boxtel bij De Vleut.
Volledig scherm
De heer en mevrouw Op 't Hoog uit Boxtel bij De Vleut. © Kees Martens/DCI Media

In Oirschot aan de Franse Baan maken de heer en mevrouw Ras uit Budel, fervente wandelaars, even gebruik van de schuilhut aldaar voor een sfeervolle picknick.

De familie Ras uit Budel rust even uit  in Oirschot.
Volledig scherm
De familie Ras uit Budel rust even uit in Oirschot. © Kees Martens/DCI Media

Aan de Heldersestraat in Oirschot laten de heer en mevrouw Van Gorp hun stalen rossen even voor wat ze zijn en nuttigen een drankje langs de doorgaande weg. 

De familie Van Gorp puft een moment uit aan de Heldersestraat in Oirschot.
Volledig scherm
De familie Van Gorp puft een moment uit aan de Heldersestraat in Oirschot. © Kees Martens/DCI Media

Bij de Heilige Eik in Oirschot stapten Marc de Vries uit Oirschot en Sandra Pors uit Heeswijk-Dinther af van hun e-move (een soort elektrische step) voor een kort intermezzo. 

Marc de Vries en Sandra Pors bij de Heilige Eik.
Volledig scherm
Marc de Vries en Sandra Pors bij de Heilige Eik. © Kees Martens/DCI Media

De heer en mevrouw Rooijakkers uit Eindhoven hebben hun camper vlakbij het Keelven in Someren stopgezet voor een pauzehapje en -drankje.

De familie Rooijakkers uit Eindhoven nabij het Keelven in Someren.
Volledig scherm
De familie Rooijakkers uit Eindhoven nabij het Keelven in Someren. © Kees Martens/DCI Media

In samenwerking met indebuurt Helmond