Volledig scherm
De politie onderzoekt een woningoverval in Helmond © Bert Jansen

Politie pakt man uit Helmond voor reeks woningovervallen

HELMOND - Een 35-jarige Helmonder is dinsdagochtend in zijn woning opgepakt op verdenking van enkele woningovervallen. De man zou op 28 maart een huis aan de Duizeldonksestraat in Helmond hebben overvallen en hebben ingebroken in een woning in het Limburgse Well.

De politie sluit niet uit dat hij ook betrokken is bij andere overvallen en dat nog meer aanhoudingen volgen. Het oppakken van de Helmonder volgt uit een onderzoek naar een overvalreeks. 

Vorige week vroeg de politie in Opsporing Verzocht aandacht voor een woningoverval op een 74-jarige man uit Deurne op 6 augustus. Daarbij zouden vier mensen zijn betrokken, onder wie mogelijk een vrouw. Zij vormen mogelijk een bende die meerdere overvallen op bejaarden in en rond Helmond pleegde. 

In maart en april vonden er vijf woningovervallen plaats in Helmond, Eindhoven en Son. De politie wil niet kwijt van welke overvallen ze de bende verdenkt en of de man ook bij de overval in Deurne betrokken was.

Aan de Duizeldonksestraat worden op 28 maart de 69-jarige bewoonster en haar poetshulp rond 09.00 uur 's morgens door drie mannen overvallen. Ze moeten in de keuken gaan zitten en naar de vloer kijken terwijl de mannen het hele huis doorzoeken. Het drietal wordt door bewakingscamera's gefilmd terwijl ze er even later op twee fietsen vandoor gaan.

  1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
    PREMIUM

    Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

    EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Helmond