Volledig scherm
Het woonwagenkamp aan de Beemdweg in Helmond op archiefbeeld. Dit was een van de plekken waar mensen werden aangehouden. © Jurriaan Balke

Politie rolt drugsbende op met arrestatie van vijf Helmonders, onder andere op woonwagenkamp

HELMOND - De politie heeft woensdag zes mensen opgepakt in Helmond en het Limburgse Grashoek in een groot onderzoek naar de handel in wiet. Daarbij werden onder andere woningen op het woonwagenkamp aan de Beemdweg in Helmond doorzocht.

In totaal waren er bijna 100 mensen van de politie, gemeente Helmond, de Belastingdienst en Defensie bij betrokken. Die laatste zocht daarbij onder andere naar verborgen ruimten. De gemeente Helmond doet onderzoek naar eventuele fraude met uitkeringen door de verdachten.

12.000 euro aan contanten

Tijdens de doorzoekingen, die onder andere plaatsvonden op het woonwagenkamp aan de Beemdweg in Helmond, werd 12.000 euro aan contanten gevonden. Verder werden zes auto's in beslag genomen en trof de politie een kleine hoeveelheid drugs. 

De drugs werd gevonden bij een hennepkwekerij in Grashoek waar een man van 64 jaar werd aangehouden. De overige verdachten zijn Helmonders, vier mannen (47, 44, 41 en 23 jaar oud) en een vrouw (45 jaar oud). Twee van hen werden aangehouden in Asten. Alle zes verdachten zitten nu nog vast.

In samenwerking met indebuurt Helmond