Volledig scherm
© ANP

Politie zoekt bende voor meerdere overvallen in omgeving Helmond

DEURNE/HELMOND - De politie is op zoek naar een groepje overvallers dat in de omgeving van Helmond meerdere overvallen pleegde op kwetsbare ouderen. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het programma Opsporing Verzocht.

Voor welke overvallen ze verantwoordelijk worden gehouden, meldde de politie niet. In de regio vonden er dit jaar meerdere plaats waarbij onder meer ouderen doelwit waren. 

Aanleiding voor de aandacht in de opsporingsuitzending van dinsdagavond was de overval op een 74-jarige Deurnese weduwnaar op zondag zes augustus. Hij is die nacht in zijn woning flink te grazen genomen door drie overvallers. Om twee uur 's nachts dringen de licht getinte mannen zijn huis aan de Wittedijk binnen terwijl hij ligt te slapen. Ze hebben een knuppel, hamer en mes bij zich. Ze mishandelen de bejaarde man twintig minuten en bedreigen hem. Op eens gaan ze er vandoor, met onder meer de pinpas en een klokje en laten de man gewond achter.

Bedreigd

Een dorpsgenoot die op zijn fiets van de kermis in Zeilberg komt, ziet de mannen het huis uit komen en gaat er op af. Hij wordt bedreigd. De mannen gaan er vandoor. In de auto zit nog een vierde persoon met langer haar, mogelijk een vrouw. De man waarschuwt de politie.

Enkele spullen van de overval worden later in Deurne teruggevonden. De daders verloren het onderweg of hebben bewust zaken weggegooid. Op Zeilbergsestraat is de bankpas van de man gevonden. Elders werden een vuurwapen en telefoon gevonden. Volgens de politie maakten ze niet meer buit dan wat huishoudgeld.

De man was nog herstellende van een hartinfarct en een herseninfarct toen de overvallers hem beroofden. Hij is nog steeds herstellende en wat in de war van de overval.

In samenwerking met indebuurt Helmond