Volledig scherm
Archieffoto © ANP

Politieauto in Helmond vernield met vermoedelijk zwaar vuurwerk

HELMOND - Op de Johannes Vermeerlaan in Helmond is zondagnacht een politieauto vernield met vermoedelijk zwaar vuurwerk.

Agenten doorzochten op dat moment een woning in die straat. In het pand werd een wapen en een flinke hoeveelheid drugs aangetroffen. Drie mannen die ter plaatse waren, zijn aangehouden. Het gaat om twee Helmonders (19 en 27 jaar) en een 27-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is.

Knal

Na de aanhoudingen volgde een flinke knal. Buiten bleek dat de voorruit en de motorkap van een in de straat geparkeerde politieauto waren vernield.

Volgens de politie is daarbij vermoedelijk zwaar vuurwerk gebruikt. Er wordt onderzocht of er een verband is met een incident in januari, waarbij een onopvallende politieauto eveneens met zwaar vuurwerk werd vernield. 

Gerichte actie

,,We sluiten niet uit dat dit een gerichte actie was‘’, aldus de politie. Agenten doen buurtonderzoek en kijken of er bruikbare camerabeelden zijn. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Helmond