Volledig scherm
De vernielde auto van de politie © politie

Politieauto vernield door zwaar vuurwerk in Helmond terwijl agenten vrouw (23) arresteren in woning

HELMOND - Een onopvallende auto van de politie is donderdagavond met vuurwerk vernield in de Sjef van Schaijkstraat in Helmond. Dat gebeurde terwijl agenten in een woning waren om daar een 23-jarige vrouw aan te houden.

De vrouw werd rond 19.30 uur in haar woning aangehouden omdat ze verdachte is in een lopend onderzoek naar de handel in drugs. Tijdens de doorzoeking in het huis, werd de auto opgeblazen.

Omdat de politie informatie heeft dat de vrouw zich met de handel in (hard)drugs zou bezighouden, doorzochten agenten haar woning. Er zijn meerdere goederen in beslag genomen die interessant kunnen zijn voor het onderzoek. Drugs zijn er overigens niet gevonden. 

De agenten hoorden tijdens die doorzoeking ineens een harde knal buiten. Toen ze gingen kijken, bleek de auto vernield te zijn met vermoedelijk zwaar vuurwerk. Niemand raakte gewond. 

Voor de vernieling is nog niemand aangehouden. De politie is nog op zoek naar getuigen en sluit niet uit dat het om een gerichte actie gaat. Er is een uitgebreid onderzoek gestart en omdat er meerdere jongeren in de straat aanwezig waren, worden zij opgeroepen beelden te delen mits deze gemaakt zijn. 

De vrouw zit nog vast voor verder onderzoek.

In samenwerking met indebuurt Helmond