Volledig scherm
© Thinkstock

Politiek Helmond enthousiast over zwembad op De Braak; 'huidige clubs blijven sporten op sportpark'

HELMOND - Blij, tevreden, verheugd en positief: met die woorden reageerden de meeste Helmondse politieke partijen dinsdagavond op de keuze om het nieuwe zwembad te bouwen op De Braak. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad vindt al een tijdje dat het sportpark ook dé plek voor zwemmers is.

Toch leven onder de politieke partijen zorgen. Zoals: wat gebeurt er met de clubs en hun sportvelden als die plaats moeten maken voor een nieuw zwembad? „Alle huidige clubs kunnen blijven sporten op De Braak”, verzekerde wethouder Frans Stienen. „We gaan in gesprek hoe zij in de toekomst ingepast worden.”

Gaat het oude zwembad pas dicht wanneer het nieuwe open is, wilde Jack Hamacher van Lokaal Sterk weten. Stienen: „Ja, we gaan één op één over, dus alle verenigingen kunnen hun wedstrijden blijven zwemmen.”

Buitenbad geen optie

Michael Rieter van Helder Helmond was benieuwd hoe het zwembad eruit gaat zien en of het een 50-meter bad krijgt. Nee, zei Stienen. „Het nieuwe zwembad krijgt twee 25-meterbaden, zoals we jaren geleden al hebben besloten. Een buitenbad is geen optie.”

Het was evenmin een optie om het nieuwe zwembad te bouwen onder het nieuwe voetbalstadion. Die vraag kwam van Stef Stevens (D66). „Nee, dat vertraagt de bouw daarvan”, aldus Stienen. “Daarom komt het nieuwe stadion in een ander deel van De Braak.”

Weinig vragen van de politiek gingen over de te verwachten bouwkosten. Henk Klarenbeek van Plan! vroeg toch maar aan de wethouder wat die globaal zouden zijn. Stienen: „Ik durf het niet te zeggen. Er zijn nog veel vragen over architectuur, grondprijzen en energie. Hopelijk weten we het voor de zomer.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond