Volledig scherm
PREMIUM
GEMERT- Bij Time Out in Gemert wordt dit weekend voor het eerst het HockeyLoverz-festival gehouden, met 5.500 feestende jeugdhockeyspelers. © Jean Pierre Reijnen

Puber die op HockeyLoverz pilsje drinkt, moet hem weggooien

GEMERT - Jongeren die na enorme hoeveelheden alcohol te hebben gedronken totaal van de kaart naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Dat is het imago dat aan HockeyLoverz kleeft. Afgelopen weekend sloeg het festival voor hockeyende jongeren voor het eerst zijn tenten op in Gemert, bij stappersparadijs Time-Out.

Een plek waar ieder weekend sowieso het gerstenat al rijkelijk vloeit. En na binnenkomst op het festivalterrein kun je dan ook al snel niet om de plastic bekertjes bier heen. Die zijn in de hand van menig bezoeker (zo'n 11.000, doelgroep: de A- en B-jeugd en jong-senioren van hockeyteams) van HockeyLoverz te vinden. Het is overigens een festival waar toch ook vooral veel een sportief tintje heeft. Er zijn springkussens, een stormbaan en uiteraard hockeyvelden: twee grote en twee kleine. Toch is het ook een festival als vele anderen: een diskjockey draait popmuziek in het zomerzonnetje en de jeugd loopt doorgaans niet in hockeykledij. 

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond