Haw ut Hellemonds hield zaterdag het Zevertejater in wijkhuis De Fonkel in Helmond.
Volledig scherm
PREMIUM
Haw ut Hellemonds hield zaterdag het Zevertejater in wijkhuis De Fonkel in Helmond. © René Manders/DCI Media

Publiek krijgt les in ‘skon, skitterend, skerp dialect’: het Hellemonds is nog niet dood

HELMOND - Al wekte de gemiddelde leeftijd en grijze hoofden van het publiek zaterdag in De Fonkel een andere indruk: ‘ut Hellemonds stèrft hillemòl nog nie oit.’ Dat concludeerde presentator Lex Coolen tijdens het Zevertejater van Haw ut Hellemonds. Ook de jeugd zeverde een mondje Hellemonds mee.

 1. Mannen zouden juist heel veel kunnen leren van het vrouwenvoetbal
  PREMIUM
  Column

  Mannen zouden juist heel veel kunnen leren van het vrouwen­voet­bal

  ‘Ach, het niveau zou waarschijnlijk toch zijn tegengevallen’, stelde de voetbaltrainer van onze 7-jarige toen ik vertelde dat ik op het nippertje kaartjes was misgelopen voor de Champions League-finale voor vrouwen in Eindhoven afgelopen zaterdag. Hij bedoelde het goed, maar ik hoorde ook twijfel in zijn stem. Alsof hij al min of meer vermoedde dat hem nu enige feministische hoon te wachten stond.
  Eindhoven
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?

In samenwerking met indebuurt Helmond