Volledig scherm
© Thinkstock

Quizzen en meezingen bij de Keiebijters in Helmond

HELMOND - Zaaien ze in Stiphout nog steeds spurrie? Waarom zijn het Houtse Kluppels en geen Knuppels? Is prins Briek wel de 44ste? Voorbeelden van vragen die vrijdag 3 februari voorbij kunnen komen bij de Zwerfkeien QuatsQuiz.

Een pubquiz met carnavaleske vragen die wordt gehouden in de Cacaofabriek in Helmond.

Teams van maximaal vijf personen kunnen zich aanmelden via www.keiebijters.nl. De winnaars krijgen 55 helmmunten. Dit is een van de jubileumactiviteiten van de 55-jarige Keiebijters.

Op zondag 19 februari vindt in zaal De Traverse een ander evenement plaats, 'Heel Helmond Zingt'. De Helmondse muziekgezelschappen Amicitia, Unitas, De Vooruitgang, Phileutonia en het Helmond Muziek Corps verzorgen alle een blok. Ze brengen liedjes die iedereen mee kan zingen. Teksten worden op schermen geprojecteerd. Het gaat niet alleen om carnavalsnummers. Enkele amusementsgroepen gaan voor in het zingen.

Het evenement duurt van 13.00 tot 19.00 uur. Presentatoren zijn Birgit van Ekert (ex- Petazzie mi Skruwsaws) en Stephan van der Wallen (ex-De Noot). De entree is gratis. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een Keiebijtersdas (zolang de voorraad strekt).

Tegelijkertijd vindt de jubileumreceptie plaats in zaal De Traverse.