Volledig scherm
De Alfadjr moskee in Helmond.

Radicale imam preekte ook in Al Fadjr-moskee Helmond (video)

HELMOND - De radicale imam Alami abu Hamza preekte de afgelopen jaren ook in Helmond. De imam is door diverse moskeeën in het Belgische Verviers weggestuurd.

De imam zou volgende maand opnieuw in de Helmondse Al Fadjr-moskee preken. Maar nu bekend is dat de imam oproept tot geweld, is Alami abu Hamza niet meer welkom. De Bilal-moskee in Verviers vond de imam te radicaal. Uiteindelijk is hij weggestuurd bij deze en twee andere gebedshuizen.

Het bestuur van de Al Fadjr moskee laat weten dat op maandag 19 januari een bericht binnen is gekomen dat één van de gastsprekers onrust heeft gecreëerd en betrokken zou zijn geweest bij de berichtgeving rond de recente acties in Verviers. ''Het bestuur is bijeengekomen en er is besloten om deze gastspreker van de sprekerslijst te halen.''

In Verviers heeft de imam tientallen radicale volgelingen. Of ook de twee terroristen die vorige week gedood werden in het Belgische plaatsje contacten hadden met de imam is nog niet duidelijk.

Alami abu Hamza, geboren in Marokko, reist als prediker rond. ​

Donderdag meer in het Eindhovens Dagblad

العلمي أبو حمزة » فقه الأولويات في الدعوة » مزيد من المرئيات تجدونها على موقع شبكة نور على نور الإسلامية = http://www.nor3alanor.com
 1. Vooroordelen verdwijnen bij Human Library in Helmond door échte verhalen

  Vooroorde­len verdwijnen bij Human Library in Helmond door échte verhalen

  HELMOND - ‘Drempel’ is het woord dat zaterdagmiddag in de Helmondse bieb vaak valt tijdens Human Library. De bibliotheekbezoekers ontmoeten onder meer mensen met handicaps, verslaafden, transgenders en vluchtelingen. Mensen die vaak met vooroordelen geconfronteerd worden en soms ver van de leefwereld van hun gesprekspartners af staan. Of in een metafoor uitgedrukt: achter de kaft schuilt een misschien wel interessant boek.
 2. Helmondse 'Billy Elliot' (79) komt ook uit arbeidersgezin, maar mocht wel op ballet
  PREMIUM

  Helmondse 'Billy Elliot' (79) komt ook uit arbeiders­ge­zin, maar mocht wel op ballet

  HELMOND - Zijn levensverhaal lijkt op dat van Billy Elliot. Jan Smits (79) uit Helmond groeide op in een arbeidersgezin en schopte het tot professioneel balletdanser in internationale voorstellingen. Hij was bevriend met Wim Sonneveld, schudde de handen van het complete Koninklijk Huis maar werkte ook noodgedwongen in de centrale keuken van Philips. „Ik heb me nooit iets aangetrokken van opmerkingen.”

In samenwerking met indebuurt Helmond