Volledig scherm
PREMIUM
De vermoorde Patrick van Dillenburg. © Google/Politie

Rechtbank gijzelt vriendin Helmondse hoofdverdachte van moordzaak in 2002

HELMOND - De vriendin van Helmonder Ad K., hoofdverdachte in de oude moordzaak uit 2002 op Patrick van Dillenburg, is vastgezet door de rechtbank. Ze wordt ‘gegijzeld’ omdat ze weigert te getuigen.

De partner van Helmonder Ad K. wordt al sinds vorige week maandag vastgehouden door de rechtbank, vorige week woensdag werd dat voorarrest verlengd met twaalf dagen. In de juridische wereld heet dit ook wel een gijzeling. De maatregel wordt gebruikt om iemand te dwingen als getuige een verklaring af te leggen. Over de reden van de gijzeling wil de rechtbank van Amsterdam verder niet ingaan.

  1. Huurhuizen Zuidoost-Brabant zelden gesloten na drugsvondst
    PREMIUM

    Huurhuizen Zuid­oost-Bra­bant zelden gesloten na drugs­vondst

    EINDHOVEN/HELMOND - Huurwoningen van woningcorporaties in Zuidoost-Brabant hoeven zelden op slot na het aantreffen van een hennepkwekerij of andere drugs. Dat blijkt uit cijfers van woningcorporaties Woonbedrijf en WoCom. De huurder moet wel zijn huis uit, maar het pand is meestal snel weer beschikbaar voor bewoning. Althans, in de meeste gemeenten. De burgemeesters van Geldrop en Valkenswaard ontzien woningcorporaties niet altijd en blijven in principe sluiten. Tot onvrede van Woonbedrijf, de grootste sociale verhuurder van de regio. Die vindt dat huurwoningen onnodig lang niet bewoonbaar zijn, al gaat het niet om grote aantallen.

In samenwerking met indebuurt Helmond