Volledig scherm
PREMIUM
Oud-voorzitter Piet van Lier van Helmond Sport bij de presentatie van het boek 'Het gebeurde op De Braak'. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Regio moet Helmond Sport weer omarmen

HELMOND – Helmond Sport moet weer een club van de regio worden. Alleen dan maakt de betaald voetbalclub kans op herhaling van successen, zoals de laatste promotie in 1982. Die overtuiging sprak oud-voorzitter Piet van Lier zondagmiddag  uit tijdens de jaarlijkse open dag.

 Zes wedstrijden zat de 77-jarige Van Lier vorig seizoen op de tribune in het Lavans Stadion. Het prettige gevoel van ruim drie decennia geleden kreeg hij niet. ,,Ik had niet het fijne gevoel dat ik bij Helmond Sport hoopte te krijgen. De sfeer was minder, er was veel ontevredenheid. Het doet me zeer als het niet zo goed gaat met de club.”

  1. Mierlo-Houtse leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'
    PREMIUM

    Mier­lo-Hout­se leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'

    HELMOND - Hij laat een stuk van een opengeklapte raket zien, een Brits munitiekistje met granaatscherven en een plank met zo’n scherf erin. „Komt hier uit het dak.” Hij wijst ook op de sporen van kogels in de voorgevel van zijn huis. Als het gaat over de Tweede Wereldoorlog is het belangrijk om alles zo tastbaar mogelijk te maken, weet Mario Coolen. Zeker bij kinderen. „Déze Engelse soldaten zijn dáár op het spoor gestorven.”

In samenwerking met indebuurt Helmond