Volledig scherm
Vlnr: burgemeester Elly Blanksma, René van de Kerkhof, Willy van de Kerkhof.

René en Willy spelen een rondje bij opening vernieuwde golfbaan Helmond

HELMOND - Willy en René van de Kerkhof kwamen zondag een rondje golfen op de banen van Overbrug in Helmond. Daarmee werd het vernieuwde complex geopend. Het was de bedoeling dat ook burgemeester Elly Blanksma de clubs zou hanteren, maar ze haakte af met een schouderblessure.

Wel kwam ze voor de openingshandeling Door de aankoop van 3,5 hectare grond kon Overbrug het parcours 400 meter langer maken, zo'n tien procent erbij. Oude banen werden gereconstrueerd, en er kwamen ook nieuwe voor in de plaats. Twee langere banen en één met een eiland. "Helmond heeft nu een volwassen negenholes golfbaan", oordeelt Willy van de Kerkhof. Voorheen hoefde je de 'woods' (voor de lange afstanden) niet te gebruiken. Nu is het echt golfen."

Voorzitter Mario Janssen hoopt dat mensen die de club de rug toekeerden, terugkomen. "Onze baan had beperkingen. Nu niet meer."

Willy en René zijn ervaren golfers. Wie is beste? "Willy", zegt René. De jongste van de twee 65-jarigen knikt. "Hij doet het ook vaker, heeft er meer tijd voor", gaat René verder. "Ik golf vier keer in de week", bevestigt Willy. René 'blijft steken' op twee."