Volledig scherm
© Thinkstock

Repair Café opent in Helmond-Oost

HELMOND - Wijkbewoners van Helmond-Oost kunnen vanaf 14 januari terecht in het Repair Café. Vrijwilligers repareren hier wekelijks gratis allerlei spullen. De buurt kan terecht met kapot gereedschap, huishoudelijke apparatuur, fietsen of kleine meubels. Het café vindt telkens plaats aan het binnenplein van Evertsenstraat 19.

Het Repair Café is opgezet door de Stichting Wijkraad Helmond-Oost. Eerder had de wijkraad in haar wijkactieplan een voornemen hiertoe opgenomen. Wijkraadslid Hein van Stiphout is de voorzitter van het Repair Café. "We gaan ervan uit dat het druk bezocht gaat worden."

Het Repair Café heeft zes vrijwilligers gestrikt die reparaties kunnen uitvoeren. "Maar meer vrijwilligers zijn altijd welkom", aldus Van Stiphout. Het Repair Café opent op zaterdag 14 januari om 10.00 uur in het bijzijn van wethouder Nathalie van der Zanden. Daarna is de 'kluskroeg' geopend op elke eerste en derde woensdag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur en op elke tweede en vierde zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Het Repair Café in Helmond-Oost is het tweede in Helmond. Zo'n twee jaar geleden opende in wijkhuis De Brem in Rijpelberg de eerste gratis herstelservice voor wijkbewoners.

In samenwerking met indebuurt Helmond