Volledig scherm
© Thinkstock

Repair Café verkast naar oude Rakt in Helmond

HELMOND - Het Repair Café in Rijpelberg neemt deze maand zijn intrek in de voormalige basisschool De Rakt. De werkplaats voor gratis reparaties van kapotte spullen verlaat het wijkcentrum De Brem.

Daar is ruimtegebrek ontstaan doordat de naastgelegen basisschool De Straap er een noodlokaal heeft ingericht.

Het Repair Café kan in principe één jaar terecht in de oude school aan de Groningenhof. Volgend jaar wordt bekeken of basisschool De Straap langer gebruik moet maken van de lesruimte in het wijkcentrum De Brem. Dat heeft de gemeente Helmond besloten.

Johan Megens van het Repair Café zegt 'tevreden te zijn met de ruimte'. "Al heeft het veel te lang geduurd. In februari heb ik de gemeente al een brief geschreven. Inmiddels is De Straap al een paar weken terug begonnen en zitten wij in de grote zaal van De Brem te werken op de dansvloer." Het Repair Café is sinds ruim twee jaar drie keer per maand geopend.

Behalve het Repair Café krijgen ook andere gebruikers van De Brem onderdak in de oude Rakt, onder meer een naaiclub. De Belangengroep Rijpelberg krijgt in toaal twee lokalen ter beschikking als compensatie voor het ruimteverlies in De Brem.

De Soepbus van het Leger des Heils gaat mogelijk ook maandelijks Rijpelberg aandoen. Woensdag praat het 'Leger' met de Belangengroep of in de wijk behoefte bestaat aan gratis voedsel.