't Pakhuis aan de Havenweg wordt De Thuishaven.
Volledig scherm
't Pakhuis aan de Havenweg wordt De Thuishaven. © Ton van de Meulenhof

Restaurant 't Pakhuis in Helmond wordt De Thuishaven

HELMOND - Na zeventien jaar is het café-restaurant ‘t Pakhuis gesloten om binnenkort opnieuw open te gaan onder de nieuwe naam De Thuishaven. 

De zaak aan de Havenweg is eind oktober klaar om de eerste gasten te ontvangen. De nieuwe uitbaters zijn Rob en Joyce Senders. Zij runnen nu ook lunchroom Senders & Co in de Elzas Passage. „En ja, die blijft gewoon bestaan”, reageert Rob Senders. „Die vraag wordt veel gesteld. We zitten er nu drie jaar in, het gaat goed dus en dat leek ons een mooi moment om uit te breiden.”  Senders & Co. heette voorheen lunchroom Ethel Freriks.

De Thuishaven aan de Havenweg wordt een restaurant waar gasten kunnen lunchen, dineren en borrelen, aldus Senders.  „Het pand leent zich daar goed voor, met zijn grand-café-achtige uitstraling.” Op de kaart komen allerlei gerechten. „We hebben niet één stempel. Het is voor ieder wat wils, met aandacht voor de vegetariër en een uitgebreide kaart met hapjes voor bij de borrel.”

Slopen

Senders is deze week begonnen met het slopen van het oude interieur van 't Pakhuis. De nieuwe inboedel heeft straks een sfeer die ‘industrieel en vintage’ is, zegt hij. „Een beetje zoals de grote serre die nu al aan het pand zit.” Met de naam De Thuishaven hoopt de uitbater precies te worden wat die naam zegt. „Een thuishaven voor alle Helmonders, waar iedereen kan komen eten en drinken.”

't Pakhuis werd de afgelopen jaren gerund door de familie De Greef. Zij hebben de zaak verkocht.

In samenwerking met indebuurt Helmond