Volledig scherm
Riny Slegers.

Riny Slegers jubileumprins op ’t Hout

HELMOND - Riny Slegers (34) is zaterdagavond gekozen tot vijfde jubileumprins van de Houtse Kluppels en zwaait de scepter tijdens carnaval. Riny is geboren op 18 februari 1982 in de Julianalaan in Helmond.

Al snel verhuisde het gezin Slegers naar Mierlo-Hout. Eerst woonden zij in de Massenhovenstraat maar toen zijn ouders Peter en Lizan het schildersbedrijf en de verfwinkel overnamen van opa Toon en oma Mien werd geruild van huis. Riny groeide vanaf dat moment samen met zijn broer Ton op aan de Mierloseweg. Riny ging naar de Odulfusschool, waar vriendschappen zijn ontstaan die nog steeds standhouden. Na de Odulfusschool zat Riny op de mavo van het Jan van Brabant College aan de Molenstraat. Na de mavo koos Riny ervoor om te gaan studeren aan de MTS Sint Lucas in Boxtel. Net als zijn broer Ton wilde hij mee gaan werken in het schildersbedrijf van de familie.

Het was ook in Boxtel waar hij zijn huidige vriendin Jorinde Tolkamp heeft leren kennen. Het bleek geen schoolliefde, maar een serieuze relatie. Uiteindelijk besloot Jorinde naar Helmond te verhuizen en vervolgens kochten zij een huis in de Beukehoutstraat in Mierlo-Hout. Samen hebben ze twee kinderen: Luuk (8) en Suus (7), die ook allebei lid zijn van de Klein Houtse Kluppelkes.

Na jaren zijn zij verhuisd naar de Barrierlaan, waar het vorstelijk gezin nu ruim een jaar met veel plezier woont en waar door de buurtvereniging veel georganiseerd wordt. Riny is mede-eigenaar van Industriële spuiterij/poedercoating Gebr. Slegers BV. Het bedrijf runt hij samen met z’n ouders, broer Ton en oom Gerrie. Prins Riny’s grootste hobby is toch wel het voetballen. Al 25 jaren is hij lid van RKSV Mierlo-Hout.