Volledig scherm
Beeld van een eerdere editie van Rondje Brandevoort. © Lopersgroep Brandevoort

Rondje Brandevoort in Helmond voegt halve marathon toe aan programma

HELMOND - Helmonders die een halve marathon willen lopen, hoeven daarvoor niet meer per se de stad uit. Hardloop- en wandelevenement Rondje Brandevoort wordt uitgebreid met de race over ruim 21 kilometer. Ook nieuw: officiële tijdwaarneming voor alle afstanden van de trimloop.

Rondje Brandevoort wordt georganiseerd door Lopersgroep Brandevoort en is dit jaar toe aan zijn twaalfde editie. Die vindt plaats op zondag 22 september. Deelnemers aan de trimloop kunnen kiezen uit races over 5, 10, 16 en dus 21 kilometer.

Het parcours is een lus van vijf kilometer rond De Veste en door Brand en Stepekolk. De wedstrijd over 16 kilometer en de halve marathon eindigen met een extra ronde over sportpark Brandevoort. Voor de top drie van elke afstand zijn er prijzen.

Medaille

Kinderen kunnen op de atletiekbaan op het sportpark deelnemen aan de Kidsrun. De afstanden: 400 meter (tot en met 5 jaar), 800 meter (6 en 7 jaar) en 1200 meter (8 tot en met 12 jaar). Alle kinderen ontvangen na afloop een medaille.

Voor de wandelvariant van Rondje Brandevoort is een route van 10 kilometer uitgezet langs onder meer Dierenrijk, Gulbergen en het Eindhovensch Kanaal. Terug in Brandevoort ontmoeten de wandelaars en de hardlopers elkaar op het sportpark.

Inschrijven voor de activiteiten kan tot 4 september, via de website van het evenement. Daar is alle praktische informatie te vinden. Ook op de dag zelf kunnen mensen zich nog inschrijven.

In samenwerking met indebuurt Helmond

Poll

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

  • Keiebijtersstad (25%)
  • Kattegat (23%)
  • Keiestad (52%)
862 stemmen