Volledig scherm
© VVD

Sandra Stijkel (Senioren2013) stapt over naar VVD

HELMOND - Het Helmondse gemeenteraadslid Sandra Stijkel van Senioren2013 stapt per direct over naar de VVD. Dat maakt VVD-fractievoorzitter Cor van de Burgt dinsdag bekend.

De VVD komt daarmee op zes zetels in de Helmondse raad. Senioren2013 wordt daarmee een eenmansfractie met Frans Mol. Stijkel meldt in een persbericht dat zij 'te weinig toekomstperspectief' ziet in haar lidmaatschap van Senioren2013. "Ik stond zelf mede aan de wieg van deze partij en heb mij daar met hart en ziel voor ingezet. Maar ik merkte dat de basis onder de partij te smal werd, ook door het vertrek van een groot aantal leden. Het gaat mij uiteindelijk om de idealen waar ik me hard voor wil maken en ik denk dat de komende tijd beter vanuit de VVD-fractie te kunnen doen."

Veiligheid
VVD-fractieleider Van de Burgt is blij met de uitbreiding. Hij noemt Stijkel een 'sterk raadslid met een scherp profiel'. Binnen de VVD blijft Stijkel zich inzetten voor senioren. Ook zegt zij voor veiligheid rondom basisscholen te willen strijden.

Frans Mol kreeg maandag te horen van Stijkel dat zij vertrekt bij Senioren2013. Mol zegt haar vertrek te betreuren, maar ook te begrijpen. "Sandra zit vol ambitie en wij kunnen als kleine partij haar onvoldoende bieden. Jammer, maar het is haar goed recht om naar de VVD over te stappen."

Leden
Senioren2013 blijft bestaan, benadrukt Mol. "Ik ga met Freek Peters (burgerlid, red.) heel hard op zoek naar nieuwe leden. Er hebben 1500 mensen op ons gestemd, die laten we niet in de steek."

Vorige week hekelde Mol nog de versnippering in de Helmondse gemeenteraad. Mol suggereerde dat Senioren2013 wil gaan samenwerken of mogelijk samengaan met andere partijen. "Daarover kan ik nu niets zeggen, wie weet hoe de politiek er over een jaar bijstaat. Wel ben ik erg voor meer samenwerken met de oppositie ja. We moeten straks niet vijftien partijen in de raad hebben."