Volledig scherm
© Thinkstock

Savant Helmond op zoek naar betere zorg

HELMOND - Hoe kunnen cliënten die woon- en thuiszorg ontvangen beter worden geholpen? Over die vraag gaan acht verpleegkundigen en verzorgenden van de Helmondse zorgaanbieder Savant zich buigen. Zij vormen samen de Verpleegkundige en Verzorgende Adviesraad (VVAR).

De adviesraad van Savant, die deze week werd geïnstalleerd, krijgt als opdracht mee om alle medewerkers van Savant te stimuleren ideeën te bedenken voor betere dienstverlening. De raad gaat die bundelen en in samenspraak met directeur Peter Bosselaar omzetten in acties.

Bosselaar: ,,Hierdoor worden de leden van de VVAR continu gevoed met nieuwe ideeën van hun collega's. Onze medewerkers komen dagelijks bij cliënten over de vloer en horen allerlei tips over hoe de zorg beter kan."

De acht leden van de VVAR zijn direct begonnen met het verzamelen van ideeën 'vanaf de werkvloer', na enige maanden van voorbereiding. Leonie Swolfs, lid van de raad en zorgcoördinator van woonzorgcentrum Savant Sonnehove: ,,Wij hebben een adviesvorm gekozen die het beste bij Savant past. Faciliteiten benoemd die nodig zijn voor een goed functioneren. En we hebben de kunst afgekeken bij andere adviesraden." Zij omschrijft de VVAR als 'een extra verbinding voor de werkvloer'.